Tips & Tricks

Tips voor jouw platenspeler

Goed onderhouden materiaal gaat dubbel zo lang mee. Het klinkt als reclame, maar het is wel zo. Onze herstellers voeren met plezier het nodige onderhoud en de herstellingen uit. Maar wist jij dat jij er zelf ook zorgt dat je toestel goed verzorgd blijft? 

Hieronder vind jij enkele tips en weetjes voor zowal jouw platen als jouw platenspeler.

Waar moet jij op letten tijdens het vervoeren van jouw speler ?

Jij vervoert jouw platenspeler zelden elke dag. Doe je dat wel, dan zet je best de arm en het plateau vast. Wij zien al te vaak toestellen binnenkomen waarvan de arm losstaat. Dat is nadelig voor de assen. Een eenvoudige truc is een stukje mousse onder het tegengewicht leggen of het tegengewicht eraf halen.

Laat jouw naald regelmatig controleren

We krijgen dikwijls de vraag hoe lang een naald meegaat. Dit kan jij vergelijken met de banden van jouw auto. Het hangt allemaal af van het gebruik. Is het geluid niet meer hetzelfde is of verspringt jouw plaat regelmatig? Dat is meestal een teken dat er iets mis is met de naald. Een vuile naald maak jij makkelijk schoon met een borsteltje. Als de problemen blijven aanhouden, kom jij best even langs en bekijken wij de naald van dichtbij.

Een vuile of beschadigde naald krast jouw platen. Die schade is in de meeste gevallen helaas onherstelbaar.