Tips & Tricks

Tips voor je platenspeler

Goed onderhouden materiaal gaat dubbel zo lang mee, het klinkt bijna als een reclame maar het is wel zo. Onze herstellers voeren met plezier het nodige onderhoud en de herstellingen uit maar wist jij dat je zelf ook kan zorgen dat je toestel goed verzorgd blijft.

Hieronder delen onze herstellers enkele tips en weetjes voor je platen en je platenspeler.

Waar moet je op letten tijdens het vervoeren van je speler ?

Het is niet zo dat je je platenspeler elke dag gaat vervoeren, maar als je dat wel doet zet je best de arm en de plateau vast. We zien maar al te vaak dat toestellen binnenkomen waarvan de arm nog losstaat en dat is heel slecht voor de assen. Een eenvoudig trucje is een stukje mousse onder het tegengewicht leggen of het tegengewicht eraf halen.

Laat je naald regelmatig controleren

We krijgen dikwijls de vraag hoe lang een naald meegaat... Je kan dit vergelijken met de banden van je auto, het hangt allemaal af van het gebruik. Wanneer je merkt dat het geluid niet meer hetzelfde is of dat je plaat regelmatig verspringt is dit meestal een teken dat er iets met de naald is, een vuile naald kan je steeds zelf proper maken met een borsteltje. Wanneer de problemen blijven aanhouden kom je best eens langs en bekijken we de naald van dichterbij.

Een vuile of beschadigde naald kan je platen krassen en die schade is in de meeste gevallen onherstelbaar.